Αγία Πετρούπολη (ΙΙ)

IMG_1488

Στην Αγία Πετρούπολη υπάρχουν πολλά μουσεία και παλάτια. Για την ακρίβεια, πολλά μουσεία στεγάζονται σε παλιά παλάτια. Το πρώτο που επισκέπτεται κάποιος είναι το Ερμιτάζ.

Είναι το παλιό χειμερινό ανάκτορο, κτισμένο στις όχθες του Νέβα. Από εκεί ξεκινάει και η οδός Νιέβσκυ.

έχει μεγάλη συλλογή από αγάλματα. Βλέπετε παρακάτω τον Έρωτα και την Ψυχή, τις τρεις Χάριτες, τον Μέγαλο Πέτρο με αμφίεση Ρωμαίου αυτοκράτορα (!), λεπτομέρειες από διάφορα αγάλματα.. Το άγαλμα με το παιδάκι λέγεται «αλληγορία της Αγάπης».

Το ίδιο το κτίριο είναι ωραίο. Υπάρχει ένας διάδρομος που μέσα είναι ζωγραφισμένα όλα τα είδη ζώων, όλα τα φρούτα κλπ…

εικόνες από διάφορα άλλα δωμάτια…

Υπάρχουν πίνακες από όλες τις σχολές ζωγραφικής, γαλλική, φλαμανδική, ιταλική. Παρακάτω βλέπετε τους αποστόλους Πέτρο και Πάυλο του Γκρέκο και έναν πίνακα με τον Χριστό μαζί με τον Άγιο Ιωσήφ.

Υπάρχει σε κάποιο σημείο μια σειρά δωματίων με διαφορετική διακόσμηση το καθένα, ρομαντική, μπαρόκ, μοντέρνα, ανατολίτικη και είναι ενδιαφέρον το πέρασμα από το ένα στο άλλο.

IMG_2420

Επίσης υπάρχει μια παραγεμισμένη βιβλιοθήκη!

IMG_2431

…υπάρχουν πίνακες και αγάλματα της Μεγάλης Αικατερίνης.

Ένα δωμάτιο όλο παράθυρα με ένα χρυσό ρολόι με διάφορα πουλιά! Δείτε το βίντεο.

Το άγαλμα του Απόλλωνα που κυνηγάει την Δάφνη είναι εντυπωσιακό και τρομακτικό.. στα πόδια της Δάφνης βγαίνουν ρίζες και στα χέρια της έχουν αρχίσει να βγαίνουν φύλλα!

ο παρακάτω πίνακας είναι χωρικοί που παίζουν μπόουλιγκ!

IMG_1981

Απένταντι από το πρασινογαλάζιο κτίριο (το χειμερινό ανάκτορο) βρίσκεται το άλλο κτίριο του Ερμιτάζ, που έχει το παράξενο όνομα «the general staff building». Το όνομα ακούγεται σαν να έχουν βάλει παρακτιανά πράγματα που τους περρίσευαν και δεν είχαν που να τα βάλουν.. αλλά δεν είναι έτσι…

η θέα προς την πλατεία, όπου φαίνεται το χειμερινό ανάκτορο.

IMG_2116

Επειδή το μουσείο έχει πολλούς επισκέπτες (βλέπετε την ουρά στην φωτογραφία) είναι καλό να έχετε βγάλει εισητήρια από πριν, ηλεκτρονικά. Αυτό ισχύει και για τα άλλα μουσεία. Το εισητήριο αυτό ίσχυε για δύο μέρες, έτσι πήγαμε δύο μέρες… Είναι μεγάλο το μουσείο και αρκετά κουραστικό, αλλά αξίζει να το γυρίσει κάποιος όλο. Έχει, επίσης, και ένα κομμάτι με αρχαία ελληνικά, αιγυπτιακά και ρωμαικά ευρήματα.

IMG_1920

Αυτό είναι ένα μικρό δείγμα από την συλλογή του Ερμιτάζ.. έχει έργα όλων των μεγάλων καλλιτεχνών, ίσως όχι τα καλύτερα ή τα γνωστότερα, πάντως έχει από όλα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: